Sunday, February 13, 2011

Fireflies park

Üks vaatamisväärsustest, mida kindlalt külastada soovisime, oli Fireflies park- peale päikeseloojangut toimuv laevasõit jõel, mille ääres elavad moskiitodest pisut suuremad ent pimedas helendavad putukad.
Kuna turistidele mõeldud paketid olid üle mõistuse kallid ( peaaegu 800 EEK, ma eurodesse ei oska veel arvutada!) ning ühistranspordiga oleks rahalised kulud küll väiksemad olnud, ent see oleks ühel suunal tähendanud 5 ümberistumist, tuli leida keegi autoga!

Reklaamisime pea terve nädala oma vahvat reisiseltskonda ja muidu on sõpru ka täitsa palju ümberringi, siis selleks nädalavahetuseks olid kõigil kummalisel kombel plaanid tehtud :)
Äkitselt ilmus Sulaiman (Palestiinlasest magistrant) välja plaaniga, et me võiks auto rentida ning tal on oma korterinaabri näol ka autojuht meile välja pakkuda! ROADTRIP!!!!

Reisiseltskond oli kirju- 3 Palestiinlast - Mohamad autojuhiks ja tema sõber Abu Mohamad lisaks Sulaimanile ja siis meie klassikaline Eesti-Holland-Jaapan-Kazakhstan nelik. Auto renditi ühe invaliidi käest ehk see oli käsitsijuhtimisega :)

Tugeva palestiina ülekaalu t
õttu kõlasid autos loomulikult araabia pophitid, mida 3 meest siis hingestatult kaasa laulsid, plaksudest-nipsudest rääkimata. 2 h autosõitu möödus üsna kiiresti seda vaatamata vahepeatustest maanteeäärsete puuviljamüüjate juures ning asjaolust, et keegi päris täpselt ei teadnud, kuhu sõita tuleb!

Park ise oli kusagil suvalises külakeses, kus kohviku tagaaias, mis oli ilmselt ka kohvikut pidava pere elutuba, puuris jänesed ja ahv :)

Aga tagasi putukate juurde! Ütleme nii, et need sädeleva tagumikuga olevused olid küll jube vahvad korraks vaadata ning me tegelikult kahtlustasime, et tegelt on need puudele pandud jõulutulukesed, kuni paar tulukest meie juurde lendas , AGA mul on väga hea meel, et me seda turistihinda ei maksnud, sest seda need küll väärt ei olnud.

Tagasiteel käisime läbi Putrajayast- linnast, mis on ehitatud saarele ning kus asuvad ainult erinevad valitsuse jms hooned ning millest peaks tulevikus saama ka Malaysia uus pealinn Kuala Lumpuri asemel.
Putrajaya on öösel väga ilus aga samas ka natuke kummituselinna moodi- kuna seal elumaju ei ole, ainult büroohooned, siis mingit liikumist selles linnas öösel ei toimu- v.a need üksikud turistid, kes seal pilte käivad tegemas. Nagu meie!
Aga tore oli linnast välja saada ning täiesti teistsugust keskkonda näha!


No comments:

Post a Comment