Wednesday, February 9, 2011

AIESEC Malaysia, LC UKM


Hoiatan juba ette, et see postitus on täis väga spetsiifilisi termineid ning tõenäoliselt arusaadav vaid aieseccaritele :)

Kuna AIESEC on mu siinolemise põhjus, siis ei pea paljuks pühendada siinse @ kultuuri tutvustamisele ka väike peatükike.

Koosolekud...
...toimuvad igal kolmapäeval ja algavad ühise õhtusöögiga ülikooli kohvikus. Peale koosolekut liigutakse edasi hilisele õhtusöögile ( koosolekud algavad siin kell 20 ning lõppevad u 23).
...algavad alati tantsudega! Meie hollandi intern, kes liitus @ga 3 nädalat enne praktikat, sai loomulikult sellest kultuurishoki:)
...sisaldavad erinevaid mänge tiimitöö tõhustamiseks- viimasel korral keskenduti tiimidevahelisele usaldusele. Kindlasti kasutan seda mängu ise ka kusagil.
... on liikmete harimise koht- ehk siis väike koolitus misiganes üldisel teemal kuulub asja juurde.
...on lihtsalt lahedad! Ega malaisialased ilmaasjata maailma ühed õnnelikumad inimesed ole!

Vahepeal toimus siin ka väljaminevate praktikantidele infoõhtu, mis kestis 2, 5 tundi! Selle aja jooksul kaeti absoluutselt kõik @ seotud teemad praktika liikidest, organisatsiooni struktuurist lõpetades LCs käimasolevate projektide detailsete kirjeldustega. Selle maratoni pidasid vastu ainult tugevaimad ehk aiesecarid- tudengitest jäi lõpuks alles ainult mõni üksik !!!
Üks huvitav tähelepanek veel- infoõhtul osales ka aafrikast pärit välistudengeid, kes peale presentatsioone küsisid, et miks mustanahalisi pole piltidel ja kas see tähendab, et nemad ei saagi praktikale minna ;)

Ka LCP valimiste teises ringis osalesin väga tähtsates rollides- timebitchi ning uuele LCPle klassikalist veeämbri pähekallajana. Kui juba nii kaugele reisitud, siis tuleb igast üritusest maksimaalselt osa võtta!

Ahjaa- valimistest veelgi- siin on tegemist ÄÄRMISELT tõsise üritusega- kõik tulevad kohale ülikondades- kostüümides ning kui ma ühe küsimusena palusin uutel LCP kandidaatidel rolecalli teha, vastati, et ega see Euroopa ole ja siin on see TOTAALSELT ebasobilik :) Samas ei jätnud presidendikandidaadid vastusele vastates mainimata, et rohkem FUNi peab olema.....saa sa siis aru!

Aga muidu on neil siin samad probleemid nagu Eestiski ( liikmete lühike "eluiga" ja seoses sellega knowhow väljaränne, ajaloolisest mälust rääkimata+ oskamatus alumnisid kaasata) aga Eesti on selle kõrval ikka väga professionaalne ning arenenud organisatsioon ning tegelikult on meil kõik hästi!

Ning rubriigist kummaline :ükski koosolek või koosviibimine ei möödu söömiseta- kogu aeg käivad siin mingid küpsised-saiad-krõpsud ringi, isegi kui tegemist on 1 h pikkuse üritusega.
Mis on aga kohalike saleduse saladus, jääb mulle selle suure söömise kõrval arusaamatuks!

Praktikandid saavad siin aga tohutu külalislahkuse osaliseks- kõik on valmis sulle misiganes kohti näitama ja oma koju viima, samuti nagu leiutatakse erinevaid üritusi et sa saaksid ikka kõigiga tuttavaks jne.
Samuti võtsid kõik kohe mu telefoninumbri ja pidevalt saan telefonikõnesid osalemaks lõunatel, matkadel jne.

Selline tore elu siis!


No comments:

Post a Comment