Friday, March 18, 2011

28 tundi

Magamine on ülehinnatud- eriti kui on nii palju erinevaid asju teha ja kohti, mida külastada!
Batu Caves- hindi tempel Kuala Lumpuri külje all, mis asub suure kalju sees ning kuhu viib peaaegu, et taevatrepp, oli meie neljapäevahommikune sihtkoht.
Pean kloostreid-kirikuid väga pühadeks paikadeks, kus isegi tavaelu on äärmiselt väljapeetud ning pühali-pidulik-külmavärinaid tekitav. Aga kui sa näed, kuidas selles pühas kaljus on kõik ärile üles ehitatud, kuidas ahvid pühakoja trepil segamatult paarituvad või kui sinust mööduv munk mõnuga röhitsuse kuuldavale toob, siis saad aru, et tegelikult on kõik täpselt samasugune nagu tavainimese elus.Küsimus on lihtsalt asukohas.


Õhtul korraldati meile lahkumispidu kahe Nigeeria poisi kodus. See tähendas muidugi, et me olime oma tavapärasest keskkonnast väljas ja meie päris sõbrad ei saanud tulla- see-eest oli meil totaalne aafrika pidu toatäie nigeerlastega tantsimas-laulmas- kokkamas.
Kui Eesti peo käimasaamine võtab teatavasti ilma alkoholita tunde, siis aafriklaste puhul piisab sellest, kui keegi nupust raadio käima lülitab ning meessoo esindajad kohe puusa nõksutades tantsuplatsi hõivavad! Loomulikult oli muusikaks musta mandri popmuusika. Aga need tantsuliigutused...no mina ei tea, kust need tulevad- ilmselt emapiimaga ja otse südamest!!! Lihtsalt vapustav.

Edasi liikusime öökluppi. Meie 14-liikmelisest seltskonnast oli see 5-le elu esimene ööklubikülastus- ju aasia noored ei ole piisavalt uudishimulikud, et kohe peale vanusepiiri ületamist klubi uksest sisse ei üritata pugeda.
Hinnapoliitika on siin äärmiselt segane- naistele oli tasuta õhtu aga kuna mehed pidid maksma mingit pudeliavamistasu, siis kogu kamba peale jagati see ära jagati ehk kõik pidid maksma....Samas saavad kõik sisenemisel tasuta joogikupongi...
Ööklubides on 3 huvitavat asjaolu: 1) pittu pääseb ainult isikuttõendava dokumendi näitamisel- kui sul seda ei ole, siis sisse ei saa. Ja see kehtib igas vanuses inimeste puhul.
2) klubi suletakse juba kell 3 öösel!!!
3) enamus külastajatest on meessoost!!!
Aga muidu nagu klubi ikka- hea muusika, purjus noored ja tohutult palav ;)

Kuna meie autojuht, ka esimest korda klubitaja, sattus natuke hoogu, siis peo lõppedes seisime silmitsi asjaoluga, et auto on, juhti mitte. Isegi peale tunniajast söögi-joogipausi, kuhu peale klubi suundusime. Ja nii ma saingi oma elu esimese vastaspoolse liiklusega sõitmise kogemuse! Hea, et oli öö- vastasel juhul oleks mu vastassuunavööndisse kaldumisi ning imelikke pöördeid tehes avariiohtlikke situatsioone olnud rohkem kui küll. Tõe huvides tuleks ka mainida, et mu load ilutsevad ühe sahtli põhjas Tallinnas ( ma ei arvanud ju ometi, et ma hakkan siin autot juhtima).

Meie naaberlinnas, Putrajayas, toimub aga sel nädalavahetusel 3. rahvusvaheline kuumaõhupallide festival. Selleks et saada pilet õhupallisõidule, tuleb aga varakult kohale minna. Ja mis võiks olla veel parem ajastus, kui otse klubist sinna suundumine???? Mõeldud-tehtud.
Loomulikult jõudsime sinna kell 6. 30 ning piletimüügi alguseni ning esimese õhkutõusmise vahele jäi tohutu auk, mille sai sisustada magamisega :) Seekord siis autos.
Ja kell 8. 17 ronisimegi õhupalli korvi!
Pärast seda tundus loogiline teha tuur kogu festivali alal, minna hommikusöögile ning seejärel naasta koju oma voodisse.














No comments:

Post a Comment